Blacklist API för att identifiera spammare

Om du någonsin har undrat om en viss IP-adress har använts för att skicka spam så finns det nu ett API som kan hjälpa dig – nämligen Blacklist APIet från I Love Spam (ett av de bästa företagsnamnen någonsin!). I Love Spam är ett konsultföretag i Stockholm som jobbar med att bekämpa bedrägerier på nätet.

Blacklist API

För att anropa APIet så krävs en API-nyckel som man kan ansöka om på I-Love-Spam.com. När man väl har nyckeln så skickar man bara in den IP-adress man vill kontrollera och tillbaka får man ett svar i JSON format som innehåller information om IP-adressen.

För att kontrollera om IP-adress 151.59.144.68 spammar så gör man följande anrop:

http://folamour.cloudcontrolled.com/d8be13fb27f371504c0f4cc85f3b513e/ip/151.59.144.68

Notera att anropet ovan använder en publik API-nyckel begränsad till 100 anrop/dag, så länken kanske inte funkar när ni klickar på länken. Om anropet funkar så får man tillbaka ett svar i stil med…

{<br /> "status":200,<br /> "ip":"151.59.144.68",<br /> "country_code":"IT",<br /> "organization":"IUNET-BNET59:IUnet",<br /> "type":"Open Proxy",<br /> "first_seen":1330073053,<br /> "last_seen":1330514127,<br /> "total":3,<br /> "match":3<br /> }

API för att bekämpa spam och bedrägerier

APIet kan användas för att skydda mot kommentarsspam, click fraud, bedrägerier etc. APIet lanserades i fredags och redan finns intresse att använda det för att utveckla ett plugin till WordPress. IP-adresser som används för spam identifierar I Love Spam genom att övervaka Open Proxies och Web Proxies. Dessutom har den egna verktyg för att hitta spammare. Det finns givetvis en risk för false positives, alltså att en IP-adress identifieras som spammare utan att vara det, men I Love Spam har byggt ett rankingsystem för att reducera denna risk.

Spam till lunch

Bertrand Goudouin från I Love Spam var på Stockholm Social Media Club i förra veckan och presenterade spam industrin. Bla så snackar han en hel del om APIer för att lösa captchas där det sedan sitter folk i Bangladesh eller Vietnam som gör själva jobbet. Här kan ni se hela Bertrands presentation: